MTG
SLÅR IHOP E-SPORTBOLAGEN ESL GAMING OCH DREAMHACK (Direkt)

2020-09-30 17:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det digitala underhållnignsbolaget MTG slår ihop de båda portföljbolagen inom e-sport, ESL Gaming och Dreamhack, framgår av ett pressmeddelande.

Sammanslagningen görs för att stärka konkurrenskraften i det samlade erbjudandet och accelerera produktinnovationen, skriver bolaget.

MTG kommer uppdatera marknaden om sammanslagningen i samband med rapporteringen för tredje kvartalet 2020, framgår vidare av pressmeddelandet.

"Sammanslagningen kommer att skapa avsevärt aktieägarvärde såväl på kort sikt givet en mer effektiv organisation som på lång sikt genom förbättrade förutsättningar för utvecklingen av än starkare produkter till marknaden," säger MTG:s vd, Maria Redin.

Det sammanslagna bolaget kommer gå under namnet ESL Gaming. Nya kombinerade ESL Gaming kommer att ledas av de tidigare toppcheferna Craig Levine samt av Ralf Reichert, som får dela på titeln "co-CEO".

Efter sammanslagningen kommer MTG att äga cirka 91,5 procent i ESL Gaming och ESL Gaming kommer i sin tur att äga 100 procent av Dreamhack.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Modern Times Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -