Metallvärden
Metallvärden ska genomgå en ny noteringsprövning om förvärvet av Grängesberg Exploration genomförs (Finwire)

2020-09-30 10:44
Metallåtervinningsbolaget Metallvärden aviserade tidigare idag ett förvärv av Grängesberg Exploration. Betalning ska ge genom en apportemission om 1,5 miljarder aktier till teckningskursen 4 öre per aktie. Aktieägarna i Grängesberg Exploration får därmed ett ägande på 80 procent av kapitalet och rösterna i Metallvärden. Affären ska godkännas på extra bolagsstämma i Metallvärden.

Metallvärdens aktier är noterade på Nordic SME och har varit placerade under observation sedan den 25 augusti 2017. En uppdatering av observationsnoteringen gjordes den 23 september 2019.

Om det planerade förvärvet genomförs har NGM-börsen beslutat att Metallvärden ska genomgå en ny noteringsprövning som villkor för dess fortsatta notering, enligt ett marknadsmeddelande.

Syftet med noteringsprövningen är att säkerställa att Metallvärden efter affären uppfyller samtliga noteringskrav gällande bland annat verksamhet, ägare, ledning, styrelse samt kapacitet för informationsgivning. Metallvärden ska även upprätta och offentliggöra ett informationsmemorandum avseende verksamheten efter den genomförda affären.

Mot bakgrund av detta uppdateras härmed observationsnoteringen av aktierna i Metallvärden till att omfatta det ovan beskrivna omvända förvärvet. Bolagets aktier kommer att handlas under observation till dess att det sammanslagna bolaget gått igenom en ny noteringsprövning.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -