METALLVÄRDEN
FÖRVÄRVAR GRÄNGESBERG EXPLORATION (Direkt)

2020-09-30 08:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-noterade Metallvärden har tecknat ett avtal med ägarna till Grängesberg Exploration om samgående, vilket innebär att Grängesberg Explorations ägare blir nya huvudägare i Metallvärden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Samgåendet genomförs genom att Metallvärden förvärvar samtliga aktier i Grängesberg Exploration. Köpeskillingen utgår i form av 1,5 miljarder nyemitterade aktier i Metallvärden till en teckningskurs om 0:04 kronor per aktie.

I Grängesberg Exploration ingår även dotterbolaget Dannemora Koncern.

Inför samgåendet genomför Metallvärden nedskrivningar av skulder genom "frivilligt ackord" på sammanlagt cirka 1,3 miljoner kronor. Dessutom har överenskommelse träffats med flera fordringsägare om teckning av nyemitterade aktier med betalning genom kvittning av fordran, framgår det vidare av pressmeddelandet.

Tre av Metallvärdens icke-aktiva, förlustbringande dotterbolag avyttras för en sammanlagd köpeskilling om 3 kronor.

Affären resulterar i en utspädning om cirka 80 procent av Metallvärdens aktieägare.

Parterna har avtalat att så snart som möjligt kalla till en extra bolagsstämma där villkoren för förvärvet kommer att framläggas för godkännande. Vid den extra bolagsstämman kommer även förslag om att styrelsen i Metallvärden bemyndigas genomföra en företrädesemission, om cirka 40 miljoner kronor, att framläggas för beslut.

"Eftersom förvärvet av Grängesberg Exploration innebär en väsentlig förändring av Metallvärdens verksamhet kommer Nordic Growth Market utföra en prövning motsvarande den noteringsprocess som gäller för notering på Nordic SME", skriver Metallvärden vidare.

Som finansiella rådgivare i transaktionerna och ansvarig för emissionsgenomförande har parterna anlitat G&W Fondkommission.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


GRANGEX - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -