KINA
UTLÄNDSKA FONDER SÅLDE MER AKTIER ÄN PÅ 15 MÅNADER (Direkt)

2020-09-30 10:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Internationella fondförvaltare sålde under årets tredje kvartal kinesiska aktier för 20,5 miljarder yuan via den kinesiska börskopplingen till Hongkong, enligt data från Bloomberg.

Det var de största försäljningarna på 15 månader, skriver South China Morning Post.

Konsument- och teknikaktier, som har stigit kraftigt i år, stod för en stor del av de aktier som såldes och bland enskilda aktier fanns taxfreeoperatören China Tourism Group Duty Free, sprittillverkaren Wuliangye och Appleunderleverantören Goer Tek med bland de som såldes mest. Alla dessa tre aktier har i år stigit med 60 procent eller mer.

"Den riskaverta amerikanska handeln inför november månads presidentval har påverkat sentimentet för kinesiska aktier och adderat till det negativa sentimentet som inkluderar en ny våg av covid-19 i delar av Europa och svaghet i amerikansk data", sade Wendy Liu, Kinastrategichef för UBS i Hongkong, till tidningen.

Medan globala fonder drog sig ur valde kinesiska investerare att nettoinvestera i Hongkong, för det tredje kvartalet i rad, med målet att dra nytta av de lägsta värderingarna bland marknaderna i Asien bortsett från Pakistan och Sri Lanka. Inflöden stärkte hongkongdollarn och tvingade staden att sälja av valutan för att hålla den inom det tillåtna intervallet gentemot USA-dollarn.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -