Industrivärden
Inte mycket som hänt i Industrivärden under Lundberg och Stjernholm - Di (Finwire)

2020-09-30 08:20
Industrivärden har fem år efter att Fredrik Lundberg tagit över makten, Helena Stjernholm tillträtt som vd och en ny strategi framlagts inte uträttat mycket. Det skriver Dagens industri i en analys.

Då sades det att Industrivärden skulle ha större fokus på substansvärdetillväxten, en högre förändringstakt i portföljen och att portföljen skulle kryddas genom att man skulle titta på ”mindre bolag”, där minsta gräns sattes till tre miljarder kronor.

Facit i efterhand är att inte mycket har hänt. Industrivärden har under de fem åren jobbat på att få ned skuldsättningen genom avyttringar i finska Kone och ICA. Investeringarna som gjorts har gått till befintliga innehav så som Volvo, Sandvik och Handelsbanken.

Di påpekar att man förutsåg denna utveckling och hänvisar till en skriven artikel från 2015 om att ”tråkigt kommer att bli ännu tråkigare”.

Denna gång konstaterar tidningen att ”tråkigt har blivit tråkigare och avkastningen må ha varit medelmåttig, men det vore fel att kalla det för ett misslyckande”.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Industrivärden C - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -