Getinge
Getinge-studie visar att NAVA-tekniken förkortar ventilationstiden med nästan 35 procent (Finwire)

2020-09-30 15:08
Medicinteknikbolaget Getinges NAVA-teknik förkortar ventilationstiden för vuxna patienter med nästan 35 procent. Det har påvisats i Naviator-studien, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Denna stora oberoende multicenterstudie bevisar att NAVA har betydande positiva kliniska effekter för vuxna patienter på intensivvårdsavdelningar. Studien visade att man genom användning av NAVA kunde minska dagarna för mekanisk ventilation från 12 till 8 dagar, en minskning på fyra dagar eller närmare 35 procent, vilket är en anmärkningsvärd förbättring med många positiva konsekvenser”.

”Färre dagar på intensivvårdsavdelningen innebär även en avsevärt förbättrad hälsorelaterad ekonomi vilket gör det möjligt för sjukhus att frigöra värdefulla sängplatser och resurser på intensivvårdsavdelningen”, säger Jens Viebke, President Acute Care Therapies hos Getinge.

Naviator genomfördes på 14 center i Spanien och ett i Kina. Den omfattade 306 patienter med akut andningssvikt av olika etiologier, såsom lunginflammation, sepsis, KOL, samt postoperativa patienter.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Getinge B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -