FORDON
EJ FÖRVÅNANDE OM GM TAR STÖRRE ANDEL I NIKOLA - CNBC (Direkt)

2020-09-30 17:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det bör inte betraktas med förvåning om GM går på tvärs med förväntningar och i stället för att riva avsiktsavtalet i stället utökar andelen i vätgas- och elfordonsutvecklaren Nikola, enligt CNBC:s källor nära de pågående förhandlingarna mellan bolagen.

Nikola har sedan kontraktet med GM, där den konventionella fordonsjätten åtog sig en 11-procentig andel i utmanaren som en del av ett teknikpartneravtal, varit kraftigt ifrågasatt efter en blankarrapport som pekade mot överdrifter och bedrägeri. GM och Nikola har de senaste dagarna förhandlat om avtalets framtid.

Aktiekursen har rasat med mer än 50 procent sedan avtalet tecknades, ett kursfall som den anklagade ordföranden och grundaren Trevor Miltons avgång i förra veckan bidrog till.

På onsdagen handlades dock Nikolas aktie upp med 10 procent och nosade på nivån 20 dollar. Det är alltså fortsatt fjärran nivån som uppnåddes efter den 40-procentsrusning upp till nära 80 dollar som följde avtalet.

Vill du höra hela historien om Nikola och den blankarrapport som fick bolaget på fall, lyssna på Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoneys avsnitt 35. Podcasten finns tillgänglig på alla plattformar, bland annat <i>Spotify</i>.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


General Motors - I dag

{point.key}

NEL - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -