Enlabs
Budkommitté rekommenderar Global Gamings aktieägare att acceptera bud från Enlabs (Finwire)

2020-09-30 07:15
Bettingbolaget Global Gamings oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera budet från Enlabs för de aktier man ännu inte äger. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rekommendationen kommer från att Global Gaming bedöms vara strategiskt kompletterande till Enlabs befintliga verksamhet.

”Den oberoende budkommittén bedömer att Enlabs är en köpare som passar Global Gaming ur strategisk hänsyn, både vad gäller nuvarande produktportföljer och marknadsnärvaro. Enlabs bedöms vidare ha finansiella förutsättningar att utveckla Global Gamings affär på bolagets befintliga och potentiella tillväxtmarknader. Den oberoende budkommittén har en positiv syn på den värdeskapande potentialen i den nya koncernen, men har inte tagit del av detaljerade integrationsplaner eller riskanalyser och kan således inte uttala sig om den framtida värdepotentialen i Enlabs-aktien”, står det i rekommendationen.

Utöver budkommittén har även en fairness opinion getts från KPMG och Mangold och båda anser att erbjudandet är skäligt ur ett finansiellt perspektiv.

Enlabs kontrollerar sedan tidigare 66,70 procent av aktierna i Global Gaming. Priset man erbjuder för resterande aktier är 11 kronor styck och det kommer inte att höjas.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -