ENERGI
TOTAL UTÖKAR ÅRETS INVESTERINGAR I FÖRNYBART MED 50% (Direkt)

2020-09-30 16:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det franska energibolaget Total kommer utöka årets investeringar i förnybara energislag med 50 procent i ett nästa steg för att frångå olja och gas, enligt uttalanden vid bolagets kapitalmarknadsdag.

Total kommer dryga ut årets investerande i förnybart från tidigare planerade 2 miljarder dollar till 3 miljarder dollar, vilket i sin helhet utgör 20 procent av den totala investeringsbudgeten, framgår av en presentation från bolaget.

"Strategin siktar på att ställa om verksamheten till en bred energiaktör med lönsam tillväxt inom energislagen naturgas och grön elektricitet, som är de snabbast växande i energimarknaden", skriver Total.

Målet är att Totals utbud ska bestå av 50 procent energi genererad från naturgas och den andra halvan från först och främst förnybara energislag. Detta mål är en del av att Total år 2050 ska vara av med sina koldioxidutsläpp.

Utökningen av naturgas förväntas bli kraftig över kommande år. Prognosen är en dubblering mellan 2020 och 2030, och för att avhjälpa koldioxidutsläpp från denna ökning ska bolaget förlita sig på lösningar från biogas och vätgas samt fortsätta reducera metangasutsläpp.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -