CERENO SCIENTIFIC
EMISSIONSKURS 1:90 KR/A, TILLFÖRS 60 MLN KR (Direkt)

2020-09-30 09:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Cereno Scientific kommer att tillföras cirka 60 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader i den riktade emission som aviserades på tisdagskvällen och som nu är genomförd till kurs 1:90 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emission bestod av så kallade units, som bestod av två B-aktier och två teckningsoptioner till priset om 3:80 kronor per unit.

I samband med den riktade emissionen har bolaget även upptagit ett lån om 10 miljoner kronor från Formue Nord Fokus A/S, som även erhåller teckningsoptioner av serie TO1 respektive TO2.

Teckningskursen motsvarar en rabatt på omkring 10 procent i förhållande till den volymvägda snittkursen för bolagets B-aktier under en tiodagarsperiod fram till dagen för emissionen.

"Cereno Scientific avser att använda likviden från den riktade emissionen till att finansiera förberedelser och initiering av en klinisk fas IIa-studien med läkemedelskandidaten CS1 för behandling av sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). Bolagets avsikt är att teckningsoptionerna av serie TO1 och TO2 ska finansiera genomförandet av den kliniska fas IIa-studien", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Cereno Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -