Cereno Scientific
Cereno Scientific ska göra riktad nyemission på 60 miljoner kronor (Finwire)

2020-09-30 07:06
Forskningsbolaget Cereno Scientific tänker genomföra en riktad nyemission av units som tillför bolaget cirka 60 miljoner kronor. Utöver emissionen har bolaget också beslutat att uppta en lånefinansiering på tio miljoner kronor att återbetalas i samband med teckningsperioderna för teckningsoptioner av serie TO1 och TO2. Det framgår av ett pressmeddelande.

Antalet units och teckningskursen i emissionen kommer att fastställs under en så kallad accelererad bookbuilding-process.

Det är redan bestämt att en unit kommer att bestå av två B-aktier och två teckningsoptioner, varav en blir av serie TO1 och den andra av serie TO2.

Emissionen riktas mot kvalificerade investerare, skriver Cereno.

Om den riktade emissionen genomförs avser styrelsen i Cereno även att samtidigt emittera ytterligare teckningsoptioner av serie TO1 och TO2 (det vill säga samma serier som i den riktade emissionen och i lånefinansieringen). Denna emitterade volym av teckningsoptioner kommer att enbart allokeras till befintliga aktieägare i bolaget.

Mangold Fondkommission är sole bookrunner och finansiell rådgivare medan MAQS Advokatbyrå är legal rådgivare i den riktade emissionen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Cereno Scientific B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -