CAMURUS
POTENTIALEN I PIPELINE UNDERVÄRDERAD - DNB MARKETS (Direkt)

2020-09-30 10:10

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) DNB Markets bedömer att potentialen i Camurus pipeline är undervärderad.

"Vi tror att investerare fortfarande ser förbi den fulla potentialen av Buvidal/Brixadi, såväl som värdet av bolagets pipeline av produkter där flera befinner sig i en sen fas i utvecklingen", skriver DNB Markets i en analys med anledning av att bevakningen av Camurus inleds.

Banken sätter en köprekommendation för Camurus med en riktkurs på 309 kronor för aktien, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på onsdagen.

DNB Markets värderar Camurus nuvarande verksamhet (Buvidal/Brixadi) till 225 kronor per aktie och bolagets produktpipeline (CAM2029, CAM2038 och CAM2032) till 84 kronor per aktie, varav CAM2029 och CAM2038 står för 78 kronor per aktie av värderingen.

"Sammantaget indikerar detta en omkring 72-procentig potentiell uppsida från nuvarande aktiekurs, trots att aktien handlades till rekordhöga nivåer i återhämtningen efter marknadsnedgången tidigare i år", skriver DNB Markets.

Camurus håller på att gå från att vara ett utvecklingsbolag till att bli ett lönsamt bioteknikbolag. Bolaget rör sig snabbt framåt, skriver DNB Markets som tycker att Camurus produktpipeline bär en låg risk.

"Vi tror att tillväxten i efterfrågan på Buvidal (för behandling av opioidberoende, OUD) är fortsatt stark på alla nio marknader på vilka preparatet har lanserats hittills. Camurus planerar att lansera på andra marknader i Europa i 'vågor' samtidigt som vi räknar med att dess partner Braeburn lanserar det (som Brixadi) i USA tidigt under 2021 och vi är säkra på att efterfrågan där kommer att vara jämförbar med trenderna i Europa och Australien", skriver DNB Markets.

Camurus hade vid 9.40-tiden på onsdagen stigit 9,2 procent till 197:40 kronor. Hittills i år har aktien gått upp 134 procent.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Camurus - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -