Alzecure
Alzecures forskningschef tror godkännande av aducanumab kommer få stor påverkan på Alzheimers-fältet (Finwire)

2020-09-30 11:39
Alzecures forskningschef Johan Sandin tror att ett godkännande av Biogens aducanumab kommer få en stor positiv påverkan på hela Alzheimers-fältet. Det uttrycks under en bolagspresentation.

"Ett godkännande skulle markera ett genombrott och öka forskningen på området samt öka intresset från läkemedelsbolagen", säger Sandin.

Forskningschefen, vd Martin Jönsson samt forskaren och professorn Henrik Zetterberg är alla av uppfattningen att aducanumab kommer godkännas av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Även inom biomarkörer händer det mycket som anses tala till Alzecures fördel.

Bolagspresentationen har varit inriktad på bolagets plattform Alzstatin. Inom denna plattform utvecklas sjukdomsmodifierande och preventiva läkemedel för Alzheimers sjukdom som fokuserar på att minska produktionen av toxiskt amyloid-beta (Aβ) i hjärnan.

Vd:n förklarar att man själva anpassar sig på ett bra sätt till de nya forskningsrön som uppkommit inom Alzheimers, och drar nytta av ny kunskap.

"Det ser väldigt bra ut och vi eftersträvar ökat samarbete med olika grupper som har hög kunskap inom detta fält. Jag bedömer vi är väldigt välpositionerade", säger bolagschefen.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

AlzeCure Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -