Activision Blizzard
Den starka försäljningen av spel väntas hålla i sig enligt gamingbolagen (Finwire)

2020-09-30 11:41
Den stora spelboomen som uppstått under coronapandemin väntas bestå även när tidigare stoppade nöjen återigen tillåts. Det skriver spelsajten Gamesindustry som sammanställt en handfull uttalanden från några av branschens ledande chefer.

På Activision Blizzard tror man exempelvis att de nya spelarna kommer att stanna kvar tack vare att kontakter och vänskap etablerats med befintliga spelare.

”Många av dem kommer att förbli engagerade på lång sikt och vi ser på detta som en stor möjlighet”, sade Daniel Alegre, operativ chef på Activision Blizzard.

Nya spelare är också i fokus hos Electronic Arts, stora inom sportspel som Fifa.

”Medan det är tidigt att säga och är lite svårt att förutse framtida beteende så håller de på att bete sig som några av våra mest engagerade grupper kring spelet”, sade vd Andrew Wilson om Fifa-spelandet.

”De tidiga tecknen är väldigt starka och vi är optimistiska om vad detta betyder för Fifa-gemenskapen på lång sikt”, tillade Wilson.

Försäljningen av spel, spelkonsoler och tillbehör har ökat med dubbla procenttal varje månad från mars till och med augusti. Undantaget är de negativa månaderna för spelkonsoler i juni och juli men då berodde det på brist av konsoler till följd av den stora efterfrågan.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Electronic Arts - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -