SPP Grön Obligationsfond
Undervikt av duration i SPP Grön Obligationsfond, som ökade 0,43 procent i augusti (Finwire)

2020-09-29 12:10
Fonden SPP Grön Obligationsfond steg 0,43 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,10 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 1,13 procent. Det framgår av en månadsrapport.

- Vi lägger ännu en stark månad bakom oss där alla ”risky asset” i någon form har performat. Aktieindex runt om i världen slog i all time high barometern flera gånger om och kreditspreadarna fortsätter stadigt sin väg tillbaka mot marknadsnivåer B.C - Before Corona. Även om sommarmånaderna som sig bör har bjudit på tunn handel med en nyemissionsmarknad på semester så har spreadarna fortsatt att gå ihop. Såklart som en direkt följd av de enorma stimulanser från centralbankerna som delvis redan kommit och som kommer att komma. Stimulanser som är utformade för att ”normalisera” tillbaka ekonomin till en ”normal situation”, även om en direkt följd blir att finansmarknaderna blir allt annat än normaliserade, kommenterar förvaltaren Helena Lindahl.

Förvaltaren menar att hon är lite försiktig med att vara med på och investera i de krediter som lite grann har nått vägs ände vad gäller ihopspreadning.

Fonden är fortsatt underviktad duration och ligger nu cirka 0,66 år kortare än sitt benchmarkindex. I och med att fonden är inriktad mot gröna obligationer är den underviktad bostadsobligationer och överviktad gröna kreditobligationer utställda av företag med kommunal eller statlig anknytning, banker samt industriföretag. Fondens andel som saknar officiell rating är 2,9 procent. Fondens andel av gröna obligationer är 88,5 procent.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

SPP Grön Obligationsfo... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -