SPP Aktiefond USA
SPP Aktiefond USA ökade 5,9 procent i augusti (Finwire)

2020-09-29 11:59
Fonden SPP Aktiefond USA steg 5,9 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,3 procent. Det framgår av en månadsrapport.

De globala aktiemarknaderna, med USA i spetsen, nådde nya historiska toppnivåer i augusti och har därmed hämtat in hela covid-19-raset på fem månader. Det ledande amerikanska aktieindexet S&P 500 levererade den högsta avkastningen under en månad sedan 1986 och fortsatte därmed att stiga med oförminskad styrka.

- Teknikaktier fortsatte att leda den positiva trenden och har visat sig vara vinnare efter covid-19-utbrottet till följd av ändrade vanor och konsumtion efter införandet av sociala restriktioner. Energi- och finanssektorn har däremot tappat mark på grund av reserestriktioner, konkurser och låga räntor. Kreditspreadarna har också nästan hämtat in hela utvidgningen sedan mars medan statsräntorna fortsatt ligger på låga nivåer även om de har rört sig uppåt sedan juli. Finansmarknaderna är med andra ord i så kallat risk-on-läge med starkt stöd från centralbankernas kvantitativa åtgärder som håller statsräntorna på låga nivåer. Utvecklingen av pandemin samt det amerikanska presidentvalet kommer sannolikt vara huvudfokus för marknaderna framöver, kommenterar förvaltaren Andreas Poole.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Storebrand USA A SEK - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -