SCANDI STANDARD
I GOD POSITION DRA FÖRDEL AV TILLVÄXT - KEPLER (Direkt)

2020-09-29 09:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kycklingproducenten Scandi Standards genomsnittliga organiska tillväxt i Norden har de senaste fem åren varit cirka 7,5 procent. Tillväxten har skett genom en kombination av volymtillväxt i konsumtionen per capita och stigande efterfrågan på förberedda eller färdiglagade produkter. Kepler Cheuvreux bedömer att den tillväxten kommer att fortsätta och att bolaget är i en god position för att dra fördel av den, framgår av ett marknadsbrev.

"Vi bedömer också att vi kommer att se fler förvärv och att Scandi Standard kommer att fortsätta sikta på att bli marknadsledare i alla nya marknader", skriver Kepler Cheuvreux, som tar upp bevakning av Scandi Standard med rekommendationen köp och riktkursen 80 kronor, något som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen.

Scandi Standards senaste stängningskurs var 67 kronor.

Kepler Cheuvreux pekar på att den populära trenden att byta ut rött kött mot kyckling, fisk och grönsaker fortsätter och att kyckling är betydligt mer miljövänligt än rött kött. Nya förberedda och färdiglagade produkter driver efterfrågan på högmarginalprodukter, vilket möjliggör för Scandi Standard att blomstra, även utan stark volymtillväxt, heter det.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Scandi Standard - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -