NOLATO
NORDEA HÖJER RIKTKURSEN TILL 885 KR (878) (NY) (Direkt)

2020-09-29 10:14

(Tillägg: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Direkt) Nordea Markets höjer riktkursen för Nolato till 885 kronor från 878 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Nordea lyfter fram att Nolatos aktie har haft en stark utveckling hittills i år, upp 53 procent, men bolaget handlas fortfarande i linje med bankens bredare grupp av "small cap"- sektorkollegor, och till 20-procents rabatt jämfört med en jämförbar mindre sektorgrupp.

Jämfört med sektorkollegorna har Nolato överlägsen organisk tillväxt, högre avkastning på operativt kapital, en högre andel av icke-cykliska intäkter och har M&A som en nyckelkomponent i sin strategi, skriver Nordea i analysen.

Inför rapporten för det tredje kvartalet har Nordea minskat sina försäljningsantaganden för Nolato för åren 2020-2022, främst med hänsyn till valutakursrörelser.

Höjda estimat relaterade till en snabbare återhämtning inom Nolatos affärsområde Industrial Solutions uppväger emellertid de negativa valutakurseffekterna, vilket leder till att Nordeas estimat för Nolatokoncernens justerade ebita-resultat är oförändrat.

Omkring 40 procent av Nolatokoncernens försäljning genereras från det icke-cykliska affärsområdet Medical Solutions, vilket utgör ett visst skydd, skriver Nordea.

Banken räknar med att Nolatos organiska tillväxt uppgår till 9 procent 2020 och 10 procent 2021.

Vid 10-tiden handlades Nolatoaktien till 855 kronor, upp 0,8 procent för dagen.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Nolato B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -