På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
NEDÅT INFÖR DEBATT, BEYOND MEAT +9,5%, S&P500 -0,5% (Direkt)

2020-09-29 22:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna backade tisdagen när marknaden väntade på besked om ytterligare ett stimulanspaket och avvaktade nattens presidentvalsdebatt mellan Donald Trump och Joe Biden.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,5 procent till 27.451, det bredare S&P 500 sjönk 0,5 procent till 3.335. Nasdaqs kompositindex backade 0,3 procent till 11.085.

"Det handlar om vinsthemtagningar efter flera solida rallyn i rad", sade Peter Cardillo, chefmarknadsekonom vid Spartan Capital Securities, till Reuters.

"Jag tror inte det är oro inför debatten /…/ Vem som än vinner i kväll kommer inte ha någon påverkan på marknaden", sade han.

Enligt opinionsundersökningar inför debatten har Joe Biden en ledning både nationellt och i ett flertal nyckeldelstater.

Investerare utvärderade också det nya förslaget på stimulanspaket. Demokraterna i representanthuset presenterade på måndagen ett paket på 2.200 miljarder dollar, i ett försök att återuppta samtalen med Vita huset. Representanthusets talman Nancy Pelosi talade med finansministern Steven Mnuchin på tisdagen och meddelade att de kommer talas vid även under onsdagen.

Bland enskilda aktier stod Beyond Meat ut med en uppgång på 9,5 procent efter att bolaget gett besked om trefaldigad hamburgardistribution till dagligvarukedjan Walmart.

Aktier i hälsoteknikföretaget Fitbit steg 5,8 procent efter en rapport från Reuters om att Alphabetägda Googles uppköp av bolaget kommer få godkänt av EU.

Sorrento Therapeutics gick upp 14,3 procent efter att läkemedelstillverkaren uppgett att bolagets båda covid-19-antikroppskandidater haft en positiv effekt på coronaviruset i studier på hamstrar.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen sjönk 1 punkt till 0,65 procent.Abbott Laboratories - I dag

{point.key}

Beyond Meat Inc - I dag

{point.key}

Walmart Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -