På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FED
FLEXIBELT PRISNIVÅMÅL INTE BASERAT PÅ FORMEL - WILLIAMS (Direkt)

2020-09-29 21:55

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fed kommer behöva medvetet skjuta över 2-procentsmålet under en period för att kompensera för perioder då inflationen varit lägre än önskat.

Det sade Fed-chefen i New York, John Williams, på tisdagen, enligt Reuters.

"Vi måste säkerställa att vi medvetet skjuter över målet med måtta under en period för att få till balansen", sade han till reportrar.

"För mig är framgång inte en fråga om någon formel men det är en uppfattning om inflationsförväntningar, hur folk tänker om vad inflationen blir i framtiden", sade John Williams.

Enligt Dow Jones sade Williams att finanspolitiskt stöd skulle vara ett stort plus för ekonomin och att minskat sådant skulle försvaga vad som i nuläget är en stark återhämtning.

Ekonomins återhämtning hittills har överraskat på uppsidan, enligt John Williams och han räknar med att ekonomin kommer återhämtas starkt och uthålligt.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -