CLOETTA
STYRELSEN FÖRESLÅR UTDELNING OM 0:50 KR/AKTIE FÖR 2019 (Direkt)

2020-09-29 18:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cloettas styrelse har beslutat att föreslå en utdelning till aktieägare om 0:50 kronor per aktie för räkenskapsåret.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Konsekvenserna av covid-19-pandemin kan nu bättre överblickas och därför har styrelsen beslutat att kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om en utdelning på 0:50 kronor per aktie", skriver bolaget.

I mars beslutade styrelsen att dra tillbaka förslaget om en utdelning om 1:00 kronor per aktie för 2019 givet det osäkra läget som rådde.

"Givet Cloettas starka balansräkning och motståndskraftiga affärsmodell, som genererar kassaflöde även i volatila tider, har styrelsen nu gjort bedömningen att en utdelning för 2019 är lämplig. Styrelsens förslag om 0,50 kronor per aktie ska ses i förhållande till det tidigare förslaget om 1,00 kronor per aktie. Vi fortsätter att förvänta oss att utvecklingen för Cloetta gradvis kommer att förbättras. Samtidigt är pandemin fortfarande aktiv och styrelsen ser därför fortsatt anledning att vara återhållsam", säger Mikael Norman, styrelseordförande i Cloetta, i en kommentar.

I samband med fastställd utdelning kommer Cloetta att återbetala det permitteringsstöd om cirka 1 miljon kronor som erhållits i Sverige relaterat till covid-19-pandemin.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Cloetta B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -