Tellus Globala Investmentbolag
Tellus Globala Investmentbolag ökade 5,8 procent i augusti - förvaltaren fortsatt positivt inställd till teknologisektorn (Finwire)

2020-09-28 13:51
Fonden Tellus Globala Investmentbolag steg 5,8 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 13,8 procent och är därmed bättre än index som har minskat 2,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Jan Petersson.

Fondens största positiva bidrag kom under augusti från kommunikationskonglomeratet Apple samt från innehavet i Facebook. På den negativa sidan fanns Tal Education och Fortinet.

Förvaltaren uppger att man under månaden inte gjorde några nyinvesteringar, men att man helt avyttrat innehaven i Lundbergs och American Express.

Angående beslutet att sälja investmentbolaget Lundbergs uppger Petersson att man är negativt inställd till bolagets stora fastighetsexponering. Inför framtiden tror förvaltaren att efterfrågan på kontorsfastigheter kommer minska, vilket kan bli en effekt av ökad flexibilitet mellan arbete på kontor och i hem.

Trots vissa kraftiga nedgångar bland bolagen inom teknologi, menar Petersson att man inte tror att det rör sig om ett trendskifte på börsen.

"Det finns ingenting som talar för att investeringsteman som fortsatt digitalisering, investeringar inom miljö och hälsa kommer att minska varför vi tror att dessa områden är fortsatt mycket intressanta att placera inom", skriver förvaltaren.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Apple, Kinnevik och Amazon med portföljvikterna 5,03, 3,99 respektive 3,96 procent.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tellus Globala Investm... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -