NEW YORK
STARK INLEDNING, UBER STEG 5,6%, S&P500 +1,2% (Direkt)

2020-09-28 16:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York inledde veckan klart uppåt. Investerares riskvilja ökade efter att demokraternas talman tände ett litet hopp för ett stimulanspaket.

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 1,4 procent till 27.551, samtidigt som det bredare S&P 500 steg 1,2 procent till 3.338, Nasdaqs kompositindex avancerade 1,1 procent till 11.032.

Demokraten Nancy Pelosi, representanthusets talman, uttrycket i helgen hopp om att ett nytt stimulanspaket ska kunna nås med Vita huset. Informella samtal fortsätter att hållas, men det är mycket osäkert om det kan bli klart innan valet.

Trots det positiva sentimentet på börsen fanns det lite negativitet, då de stora indexen har tappat flera procent under september.

"September har varit en svår månad för den amerikanska aktiemarknaden, särskilt Nasdaqs kompositindex. Vi förväntar oss att det kommer fortsätta in i oktober, då synliga risker finns kvar", skriver Mike Wilson vid Goldman Sachs.

Bland enskilda aktier kan Netflix komma att öka försäljningen med mellan 500 miljoner och 1 miljard dollar 2021 om bolaget, som många tror, höjer priserna med 1-2 dollar inom en snar framtid. Det skriver Jefferies i en analys där riktkursen för aktien höjs från 500 till 570 dollar. Netflix var upp knappt en procent.

Uber steg också, upp 5,6 procent, sedan bolaget i en domstol fått igenom sitt överklagande om rätten att få bedriva taxiverksamhet i London.

Cleveland-Cliffs klättrade 6,5 procent på nyheten om att bolaget köper franska Arcelor Mittals amerikanska verksamhet för 1,4 miljarder dollar i kontanter och aktier.

Amazon var upp 1,6 procent. Bolaget kommer att hålla årets upplaga av shoppingdagen Prime Day den 13 och 14 oktober, efter att tidigare i år ha senarelagt eventet på grund av pandemin covid-19.

Snap och Spotify fick rekommendationerna justerade av finanshuset Guggenheim. Rekommendationen för Snap höjdes till köp och Spotify till neutral. Aktierna adderade 4 respektive 1 procent.

Thor Industries avancerade 3,9 procent efter bolaget visat siffrorna för kvartalet och även en liten prognos för helåret. Resultatet per aktie var 2:14 dollar, mot analytikernas förväntan om 1:43. Resultatet för samma period föregående år var 1:67 dollar per aktie.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 0,66 procent.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Amazon.com - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Snap A - I dag

{point.key}

Spotify - I dag

{point.key}

Thor Industries - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -