HELIOSPECTRA
FÖRESLÅR FÖRETRÄDESEMISSION OM 50,6 MLN KR (OMS) (Direkt)

2020-09-28 06:42

(Omsändning: skickades första gången på fredagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för belysningsbolaget Heliospectra föreslår en nyemission av aktier och teckningsoptioner med företrädesrätt till befintliga aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget uppger att befintligt rörelsekapital inte är tillräckligt för den kommande tolvmånadersperioden. Bolaget har under året minskat antalet anställda till 28 från 37.

"I övrigt har marknaden generellt varit föremål för en nedgång i både möjlighet och vilja att investera i spåren av pandemin", skriver bolaget.

Nyemissionen skulle tillföra bolaget 50,6 miljoner kronor före emissionskostnader, och ytterligare 32,7 miljoner kronor om samtliga vidhängande teckningsoptioner utnyttjas.

Emissionen omfattas till 100 procent av teckningsåtaganden och garantiåtaganden från bolagets befintliga aktieägare, Welandkoncernen och Midroc New Technology.

För företrädesemissionen fås en uniträtt per innehavd aktie, åtta uniträtter kan utnyttjas för att teckna tre units. Varje unit innehåller därefter en nyemitterad aktie samt en vederlagsfri teckningsoption. Teckningskursen är 2:40 kronor per unit och därav 2.40 kronor per aktie. Heliospectra avslutade fredagens handel på 3:90 kronor per aktie.

Villkoren angående teckningsoptionerna är att två teckningsoptioner ger rätt att teckna en ny aktie i bolaget.

Av emissionslikviden ska 25 procent användas för att stärka bolagets finansiella ställning, 40 procent för utveckling av Heliocore, biosensorer och befintliga produkter, och de resterande 35 procenten för expansion i Europa och uppbyggnad av återförsäljarnät, heter det.

Om samtliga teckningsoptioner utnyttjas ska hälften av likviden användas för produktutveckling och den andra hälften till utveckling av återförsäljarnät.

Teckningsperioden sträcker sig mellan 5 november och 19 november enligt den preliminära tidsplanen.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Heliospectra - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -