ATTANA
LÄMNAT IN PATENTANSÖKAN OM PIEZOELEKTRISK RESONATOR (Direkt)

2020-09-28 19:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NGM-noterade Attana, som utvecklar biosensorer samt förbrukningsvaror inom bioteknik och läkemedelsutveckling, har lämnat in en ny patentansökan med patentkrav angående en piezoelektrisk resonator.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Attana har lämnat in en ny patentansökan med flera patentkrav som resulterar i förbättrade piezoelektriska egenskaper i piezoelektriska resonatorer.

En piezoelektrisk resonator är en elektromekanisk komponent som genererar eller filtrerar höga frekvenser och är vanligt förekommande i all form av elektronisk utrustning, skriver bolaget.

Uppfinningen ökar resonansfrekvensen i en piezoelektrisk resonator med upp till 50 procent, samtidigt som frekvensens stabilitet förbättras med upp till 10 procent, heter det.

Patentkraven bedöms "ha en lovande kommersialiseringspotential", eftersom de föreslagna förbättringarna kan uppnås utan att "nämnvärt öka materialets produktionskostnad".

Attana kommer att inleda en kommersiell validering inom mass-sensorteknologier under året med målsättning att leverera de första produkterna under andra halvan av 2021. Vidare ämnar Attana att utlicensiera innovationerna för alla applikationer utanför bolagets kärnverksamhet.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Attana - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -