På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lohilo Foods
Lohilo Foods genomför nyemission på 30 miljoner kronor i samband med notering på First North (Finwire)

2020-09-25 08:28
Lohilo Foods genomför en nyemission på 30 miljoner kronor i samband med en notering på
Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmedelande.

Erbjudandet omfattar högst 1,36 miljoner nyemitterade aktier till en teckningskurs på 22 kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att erhålla 30 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget värderas före nyemissionen till 292,5 miljoner kronor.

Bolaget har erhållit teckningsåtaganden från Erik Selin via sitt bolag Skandrenting, Santhe Dahl via sitt bolag Santhe Dahl Invest samt Erik Dahl genom vilka dessa parter åtar sig att teckna aktier i erbjudandet motsvarande en total emissionslikvid om 20 miljoner kronor. Teckningsåtagandena motsvarar således 66,7 procent av erbjudandet.

Teckningstiden löper från 28 september till 13 oktober. Aktien kommer börja handlas på First North den 26 oktober med kortnamnet LOHILO.

Lohilo Foods, som tidigare hette Alvestaglass, grundades 2008 är ett foodtech-bolag med rötter i Småland. Bolaget startade som en glassproducent med målsättningen att bli ett av de största glassbolagen i Norden. Bolaget har sedan april 2019även etablerat sig inom torrvarusegmentet med produkter inom functional food. Kända varumärken i produktportföljen inkluderar bland annat. Lohilo, Alvestaglass, Järnaglass samt distribution av Häagen-Dazs, Nick’s och Bubbies. Huvudkontor, fabrik och centrallager ligger i Växjö och bolagets marknadskontor återfinns i Stockholm. Bolaget genomförde under våren 2016 en nyemission via Pepins Group och har idag 1 150 aktieägare.

- Ett av målen vi hade när vi genomförde kapitalanskaffningen via Pepins 2016 var att bolagets aktier skulle noteras inom 3-5 år och jag är mycket glad att vi slutligen når detta mål. Att bland annat Santhe Dahl och Erik Selin valt att investera i bolaget i samband med erbjudandet ser vi som en tydlig bekräftelse på att det vi gör är rätt och vi är stolta över att ha dessa två ombord tillsammans med våra befintliga cirka 1 150 aktieägare. Vi ser fram emot att välkomna båda befintliga och alla framtida aktieägare att följa med på vår tillväxtresa, säger Richard Hertvig, vd och grundare.

- Noteringen av Lohilo Foods är ett naturligt nästa steg för bolaget. Att alltid göra något nytt och att utvecklas finns i bolagets DNA. Vi tror att noteringen kommer medföra ökad synlighet, ökad transparens samt stärka bolagets profil gentemot samarbetspartners, kunder och investerare. Noteringen innebär även en möjlighet att öka vår förvärvstakt. Vi både hoppas och tror att bolagets aktie kommer bli populär bland aktörerna på aktiemarknaden. Varmt välkomna att bli delägare i Lohilo Foods, säger Hans Jacobsson, styrelseordförande.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -