På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

DIADROM
SPÅR LÄGRE RESULTAT 3KV PGA NEDGÅNG FORDONSINDUSTRI (Direkt)

2020-09-25 15:05

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Autotech-bolaget Diadrom Holding kommer redovisa ett lägre resultat för det tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande period 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ledningen bedömer att rörelseresultatet kommer att uppgå till mellan -0,2 miljoner kronor och 0 miljoner kronor under tredje kvartalet 2020, jämfört med 2,3 miljoner kronor motsvarande period 2019.

Det lägre resultatet förklaras framförallt mot bakgrund av stora konsultneddragningar hos kund på grund av den pågående covid-19-pandemin som resulterat i en global avmattning inom fordonsindustrin, skriver Diadrom.

"Regelverket gör gällande att vi måste vinstvarna när skillnaden mot motsvarande kvartal föregående år avviker väsentligt. Men mot bakgrund av den snabba inbromsningen och de stora omställningar vi gjort under kvartal två och tre anser jag att vi kommer att göra ett bra kvartal tre. Det arbetet har krävt stora insatser och starkt engagemang av medarbetare och ledning", kommenterar vd Carl Johan Andersson.

Ovanstående siffror är preliminära och kommer att fastställas i Diadroms delårsrapport för perioden juli - september 2020. Delårsrapporten kommer enligt plan att publiceras den 23 oktober 2020.Diadrom Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -