På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

APPLE
TAR TILLFÄLLIGT BORT APP STORE-AVGIFTER FÖR VISSA - DI (Direkt)

2020-09-25 21:12

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apple kommer ta bort avgifterna på App Store för bolag, som tvingats bli mer digitala på grund av covid-19-pandemin.

Det rapporterar Dagens Industri.

Undantaget gäller året ut och den tillfälliga ändringen kan även påverka försäljningen för stora bolag som Classpass, en bokningstjänst för gym och träningspass som under coronapandemin börjat sälja onlinegympass via sin Iphone-app.

Även Facebook gynnas genom att bolaget kan ta betalt via sitt eget betalsystem för deras tjänst, där bolag drabbade av covid-19 kan betala för att hålla event genom Facebooks app.

I augusti anklagade Facebook Apple för att göra det svårt för småbolag att ställa om sin verksamhet till mer digitala tjänster.

Apple brukar ta 30 procent av alla intäkter som genereras via appar och 15 procent vid tecknande av prenumerationer. Avgifterna upprörde många bolag, bland annat Epic Games och Spotify, vilka nu har organiserat sig för mer "rättvisa förhållanden".

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Apple Inc - I dag

{point.key}

Meta Platforms Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -