Xvivo Perfusion
Xvivo Perfusion förvärvar Organ Assist, genomför riktad nyemission på 500 miljoner kronor (Finwire)

2020-09-23 17:38
Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusion har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i det nederländska medicintekniska företaget Organ Assist för en kontant köpeskilling om upp till 24 miljoner euro, med en initial betalning på 20 miljoner euro och potentiella tilläggsköpeskillingar om sammanlagt upp till 4 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Organ Assist fokuserar främst på att utveckla maskiner och förbrukningsvaror för perfusion av lever och njure. Genom förvärvet blir Xvivo det första bolaget för bevarande och utvärdering av organ i världen som aktivt bedriver verksamhet som omfattar alla större organ, vilket påskyndar bolagets strategi att bli en global leverantör av lösningar och system för alla större organ.

Förvärvet avses finansieras genom en nyemission av aktier om omkring 500 miljoner kronor riktad till svenska och internationella institutionella investerare. Nyemissionen avses genomföras som ett accelererat bookbuilding-förfarande som inleds omgående.

Organ Assist omsatte 3,5 miljoner euro och rapporterade ett ebitda-resultat om 0,1 miljoner euro under 2019 samt omsatte 1,3 miljoner euro och rapporterade ett ebitda-resultat om 0,1 miljoner euro under första halvåret 2020. Organ Assist har sitt huvudkontor och FoU-centrum i Groningen, Nederländerna, där dess 18 anställda är baserade. Groningen kommer att förbli ett kompetenscenter för utveckling och kommersialisering av maskiner och lösningar för lever och njure. Både produkt- och klinisk utveckling kommer att intensifieras efter förvärvet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Xvivo Perfusion - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -