Didner & Gerge Global
Didner & Gerge Global ökade 3,1 procent i augusti - minskat högt värderade Salesforce (Finwire)

2020-09-22 13:37
Fonden Didner & Gerge Global steg 3,1 procent i augusti, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 4,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 2,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under augusti fanns två av bolagen som påverkas av de demografiska förändringarna i Kina i toppen för fondens innehav - Alibaba och Prudential. Både fick extra vind i seglen tack vare kommande företagshändelser som förväntas synliggöra värden ytterligare.

På den negativa sidan märktes främst Centene (osäkerhet kring hur valet i USA faller ut), B3 (generell börsnedgång i Brasilien), Gilead (viss besvikelse på att de inte prissätter sitt läkemedel mot Covid­19, Remdesivir, högre).
Mest avkastningsbidrag under månaden kom från Salesforce, som steg 30 procent efter att med råge ha överträffat förväntningarna för andra kvartalet. Även om det fanns många positiva signaler har Globalfonden på grund av värdering minskat sin position i bolaget.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Didner & Gerge Global - I dag

{point.key}

Salesforce - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -