Volvo
NFI startar pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar från Volvo (Finwire)

2020-09-21 16:16
NFI, en stor transportör i Kalifornien, kommer genom Volvo LIGHTS-projektet att testa batterielektriska lastbilars förmåga att framgångsrikt transportera gods under en mängd olika driftsförhållanden. Det framgår av ett pressmeddelande

NFI har startat ett pilotprojekt med två Volvo VNR Electric-lastbilar och blir därmed det tredje företaget att testa Volvos batterielektriska lastbilar inom ramen för Volvo LIGHTS, som står för Low Impact Green Heavy Transport Solutions. Volvo VNR Electric-lastbilar kommer att integreras i NFI:s kommersiella verksamhet, för att visa förmågan för batterielektriska lastbilar att framgångsrikt transportera varor under olika driftsförhållanden.

Volvo VNR Electric-lastbilarna ansluter sig till NFI:s flotta med mer än 4 500 tunga lastbilar för transport- och hamntjänster som betjänar kunder med verksamhet som spänner från tillverkning till detaljhandel. Pilotbilarna kommer att vara baserade på en av NFI:s lagerlokaler i södra Kalifornien som fungerar som ett centralt distributionscenter för regionen. Pilotprojektet Volvo LIGHTS kommer att pågå fram till 2021.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -