På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

STORBRIT
MER STRIKTA ÅTGÄRDER KAN KOMMA I LONDON - STANDARD (Direkt)

2020-09-18 11:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Om antalet nya smittade av covid-19 fortsätter att stiga i London kan mer strikta restriktioner komma att införas, som återinförda epidemikontroller, obligatoriska ansiktsmasker, restriktioner för religiösa sammankomster och för sociala kontakter.

Det framgår av en plan för att samordna Londons svar på den ökning i antalet fall som hälsochefer nu förbereder sig på, och som tidningen Evening Standard har sett.

Planen kallas "London Epidemic Response Escalation Framework" och innehåller ett program för intensifierade åtgärder varje gång en "triggerpunkt" passerats.

En första triggerpunkt kommer officiellt att passeras när dagens data över smittade publiceras, och om planen följs exakt väntas hälsochefer göra en omvärdering av hur smittan sprids över hela huvudstaden och förbereda för extra provtagning och åtgärder för att dämpa smittspridningen.

I minst ett dussin stadsdelar ligger siffran för nya smittade kring 30 eller högre per 100.000, enligt en analys av tidningen.

Om antalet nya smittade överstiger 50 fall per 100.000 säger planen att en "lokal nedstängning" bör övervägas.

Östra London upplever just nu den största ökningen.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -