På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kina
Investeringsflöden mellan Kina och USA på nioårslägsta (Finwire)

2020-09-18 12:42
Investeringsflöden mellan USA och Kina har under första halvåret hamnat på de lägsta nivåerna sedan andra halvåret 2011. Det uppger undersöknings- och konsultföretaget Rhodium Group, enligt CNBC.

Det sägs vara en följd av den kinesiska regeringens mål att begränsa kapitalutflöden samt Trumpadministrationens ökande granskning av utländska investeringar.

Vidare så menar Rhodium att det framgent kan vara mer politisk press på kinesiska andelsägare att avyttra innehav i USA då den amerikanska kommittén för utländska investeringar mer noggrant ska undersöka kinesiska företags transaktioner.

Företaget prognostiserar inte heller att investeringarna ska öka på grund av ihållande farhågor kring kinesiska investeringar i teknik och det stundande amerikanska valet.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -