På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Aspire Global
Aspire Global kommer fokusera primärt på volym framgent, stora möjligheter ta stark position i USA - vd (Finwire)

2020-09-18 11:57
Aspire Global utesluter inte kompletterande förvärv i framtiden, men det primära fokuset kommer ligga på volym framgent. Det säger vd Tsachi Maimon på bolagets kapitalmarknadsdag.

Aspire Global har nyligen gjort två betydande förvärv, nämligen förvärven av spelstudion och spelhubben Pariplay samt sportboksleverantören Btobet.

Maimon nämner att Btobets plattform är licensierad på över 20 marknader. Det rör sig bland annat om många marknader i Afrika och Latinamerika, däribland Colombia.

Med dessa förvärv täcker man i princip hela sin marknad. Aspire Global är positionerat för att bli en världsledande B2B-leverantör inom iGaming, uttrycks det. Bolagschefen utesluter inte kompletterande produktförvärv i framtiden, men primärt fokus kommer ligga på volymtillväxt.

Även den framväxande USA-marknaden tas upp. I augusti slogs handle-rekord (summan av lagda vad) i flera delstater på sportbettingsidan och september ser ut att bli ytterligare en stark månad.

"Som grupp tror vi att våra utsikter är stärkta jämfört med ett år sedan. Det kommer bli väldigt spännande att utforska denna marknad", säger Maimon som tillägger att deras nya plattformar är flexibla.

Det bedöms finnas stora möjlighet att ta en stark marknadsställning på denna marknad, där det råder en brist på certifierade leverantörer. Just nu tittar man bland annat på delstaten Pennsylvania, vilket utgör en av de största delstaterna inom sportbetting.

Vad avser Pariplay bedöms plattformen ha goda utsikter i USA. Även om man ser framför sig att plattformen kommer initialt växa främst inom digitala sportböcker, utesluter man inte samarbeten med sportböcker hos landbaserade kasinon.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Aspire Global - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -