På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Amazon
Amazon planerar att öppna 1 000 små leveransnav i städer och förorter över hela USA - BN (Finwire)

2020-09-16 11:40
E-handelsjätten Amazon planerar att öppna 1 000 små leveransnav i städer och förorter över hela USA. På sikt kan antalet leveransnav öka till omkring 1 500. Det uppger insatta personer för Bloomberg News.

Syftet är att föra produkterna närmare kunderna och göra online shopping lika snabbt som ett besök i en fysisk butik. Det kommer också hjälpa Amazon att konkurrera med Walmart som har ett stort butiksnät.

Amazon misslyckades tidigare i år med sin garanti att levera inom två dagar vid nedstängningarna till följd av covid-19, vilket ledde till att bolaget översvämmades med fler ordrar än vad det kunde hantera.

Leveranstiderna har nu förbättrats efter att bolaget nyanställt 175 000 arbetare. Amazon kämpar nu med att uppfylla sitt mål att leverera order till sina Prime-kunder samma dag som ordern läggs.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Amazon.com Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -