MULTIDOCKER
SÄLJER MAJORITET I USA-BOLAG, REAVINST 30-40 MLN KR (Direkt)

2020-09-14 10:18

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Multidocker Cargo Handling har tecknat en avsiktsförklaring om att sälja majoriteten av aktierna i det amerikanska dotterbolaget med syfte att öka försäljningen i Nordamerika.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den initiala affären förväntas ge ett positivt resultattillskott på cirka 30-40 miljoner kronor, beroende på struktur och villkor i ett slutligt avtal.

Den planerade affären planeras att genomföras i två steg. Målsättningen är dessutom att utveckla samarbetet med ett antal återförsäljare i USA, som knyts närmare det amerikanska dotterbolaget.

"Detta är i grunden ett koncept som vi använde oss av med det brasilianska dotterbolaget, där i det fallet den operativa verksamheten såldes för att öka närvaron på den lokala marknaden. Vi vill göra det amerikanska dotterbolaget mer 'inhemskt'", kommenterar styrelseordförande Percy Österström.

Partnerskapet i USA sker med Clarinova, som är ett irländskt investeringsbolag. Clarinova köper aktierna för att i ett kommande steg placera dem hos amerikanska intressenter.

Clarinova ser dessutom industriella synergier på andra områden där Clarinova investerat, framförallt mineralverksamhet, heter det.

Affären beräknas genomföras under september-oktober och är villkorad av godkänd due-diligence och ett slutligt avtal mellan parterna.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -