På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kambi
2021 stort lanseringsår för betting i USA - Pareto (Finwire)

2020-09-10 10:41
2021 förväntas bli ett stort lanseringsår för betting i USA, då nio delstater tänker lansera sportbetting på retailsidan. Åtta av dessa stater väntas lansera onlinesportbetting. Det framgår av en analys från Pareto.

Cirka 40 procent av den amerikanska befolkningen förväntas ha tillgång till sportbetting på nätet efter nästa år. 25 delstater har nu introducerat ett förslag om att legalisera sportbetting.

Hela 95 procent av den amerikanska befolkningen förväntas ha tillgång till någon form av sportbetting per utgången av 2024. Delstaten New York står närmast av de mest välbefolkade delstaterna att lansera onlinesportbetting - 2022.

När en granndelstat legaliserar onlinebetting tenderar andra att följa, vilket ökar skatteintäkterna.

Pareto ser framför sig att Kambis intäkter från partnern Penn National Gaming kommer öka kraftigt åren framöver, och även de från Rush Street Interactive. De anses utgöra bolagets viktigaste partners på den amerikanska marknaden.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Kambi Group Plc - I dag

{point.key}

Penn National Gaming Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -