Polygiene
Efterfrågan för Polygienes antivirala behandlingar är här för att stanna - Ulrika Björk (Finwire)

2020-09-07 16:36
Polygienes vd Ulrika Björk förmedlar under ABGSC Investor Day att den kortsiktiga efterfrågan som funnits för Viraloff är här att stanna, och refererar då till forskning från april som menar att marknaden för antivirala lösningar på textilier kommer växa från 10 till 20 miljarder dollar på bara fem år. Vidare menar hon att medvetenheten för den här typens funktionalitet är större än någonsin.

Vid frågan av hur Viraloff kan komma att påverka resten av verksamheten uppger vd:n att den kommer fortsätta växa men att det är inräknat i den tidigare nämnda marknaden. I ett referat till en McKinsey-rapport som visar att konsumentbeteenden måste förändras tror hon att Polygienes produkter är något som verkligen kan utföra detta.

Gällande kärnverksamheten, som har sett kortsiktiga negativa effekter på grund av avbeställningar, tror Björk att det bara är temporärt och att det var flera större kunder som bara hoppade över en kollektion. Hon ser att fler kommer tillbaka i det tredje kvartalet men är lite motvillig att säga exakt när de kortsiktiga effekterna går över. Hon är däremot är säker på att de är slut i 2021 då kunderna måste fylla på lager och börja producera igen.

Den senaste tiden uppges bolaget ha fått många förfrågningar, och företagsledaren tror att dessa kommer öka efter dagens testresultat. Huvudfokusen framåt slutet av året kommer att vara att bygga på ledningen och utveckla bolaget medan regionerna koncentrera på att göra affärer.

Polygiene släppte på måndagsmorgonen ett pressmeddelande som uppgav att bolagets produkt Viraloff klarar av att reducera Sars-CoV-2-viruset på textilier med över 99 procent på två timmar, enligt ett test med ISO-metoden.

Aktiekursen är på måndagen upp ungefär 15 procent.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Polygiene Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -