Gränges
Gränges varslar 75 tjänster i Finspång (Finwire)

2020-08-26 09:11
Aluminiumbolaget Gränges ska genomföra organisationsförändringar för att stärka kunderbjudandet och den långsiktiga konkurrenskraften. Det innebär neddragningar och verksamheten i Finspång har idag lagt ett varsel om 75 tjänster, varav 50 kollektivanställda och 25 tjänstemän.

"Vi arbetar ständigt med att effektivisera och utveckla Gränges Europas verksamhet. Nu genomför vi en organisationsförändring för att ytterligare anpassa verksamheten till rådande marknadsförutsättningar, bredda vårt hållbara produkterbjudande samt förbättra effektiviteten och genomföra kompetensskifte. Organisationsförändringen syftar till att stärka Gränges Europas långsiktiga konkurrenskraft samt bidra till fortsatt tillväxt," säger Jörgen Abrahamsson, President Gränges Europe, i ett pressmeddelande.

Åtgärderna beräknas medföra kostnader om 25 miljoner kronor i det tredje kvartalet i år. Förhandlingar med fackliga representanter har påbörjats och samtliga berörda medarbetare väntas ha informerats före årsskiftet.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Gränges - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -