På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SIVERS
REDEYE HÖJER RIMLIGT VÄRDE TILL 32 KR/AKTIE (22) (Direkt)

2020-08-24 11:59

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshuset Redeye höjer det rimliga värdet för halvledarbolaget Sivers IMA till 32 kronor per aktie, från tidigare 22 kronor, i ett basscenario.

Det nya intervallet i värderingen löper mellan 11-45 kronor ("bear"- till "bull"-scenario), också det en höjning från tidigare intervall på 7-37 kronor, enligt en analys.

Redeye hänvisar till att både analyshuset självt och aktiemarknaden bedöms ha undervärderat potentialen i Sivers IMA:s större CPE-kund såväl som bolagets Fortune 100-kund.

"I vårt basscenario antar vi att Sivers IMA kan nå en 27-procentig ebit-marginal under 2023 och ett genomsnitt på 30 procent från 2024 och framåt", skriver Redeye och påpekar att detta är analyshusets syn på lång sikt.

På kort sikt räknar Redeye med att viss vinsthemtagning kan ske i aktien samtidigt som ny finansiering kan tynga aktietrenden.

Sivers IMA, som säljer komponenter och moduler för data- och kommunikationssystem, hade vid 12-tiden stigit 5,3 procent till 29:70 kronor. Hittills i år har aktien rusat 276 procent.

Redeyes analyser är vanligen utförda på uppdrag av, och finansierade av, bolaget som analyseras.Sivers Semiconductors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -