På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Didner & Gerge Småbolag
Stark rapportperiod för fondens innehav - Didner & Gerge Småbolag ökade 9,7 procent i juli (Finwire)

2020-08-14 13:01
Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 9,7 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,2 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson.

"Juli kom att präglas av en rapportperiod där flertalet av fondens innehav rapporterade bättre än vad som förväntades av marknaden", inleder förvaltarna.

En av månadens största positiva bidragsgivare blev Recipharm, som i juli släppte sin rapport. Bolaget levererade starka siffror, men förvaltarna menar fortsatt att Recipharm har potential för en marginalutveckling som ännu inte speglas i värderingen.

Förvaltarna uppger att även Nolato släppte en bra rapport, där den organiska omsättningstillväxten uppgick till tolv procent. Under början av augusti annonserade bolaget dessutom ett förvärv av GW Plastics, vilket enligt förvaltarna ger en attraktiv exponering mot den amerikanska marknaden. Förvaltarna pekar även på att Nolato tidigare gjort flera framgångsrika förvärv.

De mest gynnsamma innehaven blev i juli Lagercrantz, Vitec och Recipharm. Utvecklingen i Hexpol, Schouw och VBG drog dock ner fondens avkastning.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Lagercrantz, Embracer och Schouw med portföljvikterna 7,5, 7,3 respektive 4,9 procent.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Didner & Gerge Småbolag - I dag

{point.key}

Recipharm B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -