Case Safe Play
Köp i Telia och ING för Case Safe Play, som ökade 0,95 procent i juli (Finwire)

2020-08-14 16:30
Fonden Case Safe Play steg 0,95 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 4,66 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Kreditmarknaden fortsatte att repa sig ordentligt under juli månad. Förvaltaren, Tom Andersson, kommenterar månaden som gått.

"När nu merparten av kvartalsrapporterna har kommit in har de flesta faktiskt sett bättre ut än de väldigt lågt ställda förväntningarna från analytikerkåren. Den negativa marknadsreaktionen i mars och april kan således ha varit i kraftigaste laget. Kreditspreadarna för Investment Grade fortsatte att sjunka med 6 punkter under månaden. Den svenska marknadens vetskap om att Riksbanken med start den 1 september börjar köpa företagsobligationer med hög kreditvärdighet vårdar just nu också obligationspriserna inom Investment Grade".

Fonden har köpt obligationer i bland annat Telia och ING samt sålt i Tele2.

[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Case Företagsobligatio... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -