MENTICE
HAR FÖRSIKTIGT OPTIMISTISK SYN PÅ HELÅRET (Direkt)

2020-08-13 08:56

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Mentice, som är listat på First North, redovisar ett ebitda-resultat på -12,0 miljoner kronor (-10,1) för det andra kvartalet 2020.

Nettoresultatet uppgick till -11,1 miljoner kronor (-10,8), motsvarande -0:46 kronor per aktie (-0:59).

Nettoomsättningen, som utgörs av intäkter från systemförsäljning av simulatorer, mjukvaruförsäljning samt service och supportintäkter från försäljning av tjänster samt konsultuppdrag, låg på 24,3 miljoner kronor (32,4). Segmentet medicinteknisk industri fortsatte att utvecklas väl under det andra kvartalet, skriver Mentice i rapporten. Av Mentice nettoomsättning under andra kvartalet kom 19,2 miljoner kronor (17,9) från segmentet Medicinteknisk industri.

Mentice orderingång uppgick till 28,4 miljoner kronor (34,9). Kassaflödet från den löpande verksamheten var 15,2 miljoner (-0,8).

Trots ett extremt utmanande marknadsklimat under pågående covid-19-pandemi levererade Mentice enligt plan under det andra kvartalet 2020, enligt vd Göran Malmberg.

De åtgärder som Mentice införde i slutet av första kvartalet med fortsättning under andra kvartalet gör att bolagets operativa kostnader fortfarande ligger på en lägre nivå än första halvåret 2019, enligt Mentice.

"Dessa effekter förväntas fortsätta under Q3. Våra kostnadsnivåer förväntas dock stiga under det fjärde kvartalet på grund av ökade resekostnader och andra externa aktiviteter", skriver Göran Malmberg.

Han uppger vidare att Mentice har en försiktigt optimistisk syn på helåret trots tydliga osäkerhetsfaktorer och utmaningar.

"Vi har sett positiva trender under den senare delen av Q2 och i början av Q3, men samtidigt är det oroväckande att nya utbrott av pandemin har inträffat i många delar av världen, framför allt i USA. Den medicintekniska industrin planerar för produktlanseringar efter pandemin, och rent allmänt så försöker de flesta av våra kundorganisationer att på olika sätt återgå till en normal verksamhet", skriver Mentice vd.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Mentice - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -