Footway
Footway ska lansera Sportamore på ytterligare 19 marknader - integrationsprocess väntas tynga organisk tillväxt (Finwire)

2020-08-13 11:08
Footway fortsätter med integrationen av förvärvade Sportamore. Nästa steg är en gemensam teknisk plattform som stödjer fler butiker i syfte att ta vara på synergier och en fortsatt internationell expansion.

Sportamore förväntas genom det kunna lanseras på ytterligare 19 marknader inom sex månader, skriver Footway i ett pressmeddelande.

"Sportamore har ett starkt varumärke på den nordiska marknaden, vilket tillsammans med de identifierade synergierna stödjer vår befintliga tillväxtstrategi. Det kommer nu bli spännande att ta Sportamore-konceptet vidare i en internationell expansion", säger Footways vd Daniel Mühlbach.

Som en del av integrationen ska huvudkontoret förläggas till Kista, vilket innebär en viss övertalighet. Samtidigt flaggas det för att integrationsprocessen kan komma att ha en viss dämpande effekt på koncernens organiska tillväxt under kommande 12 månader, men förväntas ge kostnadsbesparingar om 100 miljoner kronor efter genomförd integration.

Footway räknar med att integrationen ska vara genomförd vid årsskiftet 2020/2021.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Footway Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -