Embracer
Bästa kvartalet så här långt för Embracer - Lars Wingefors (Finwire)

2020-08-13 09:35
Embracer-chefen Lars Wingefors förmedlar under morgonens rapportpresentation att det senaste kvartalet var det bästa så här långt för bolaget.

Embracer rapporterade bättre än väntat under morgonen, vilket kan hänföras till en positiv utveckling inom samtliga affärsområden.

Wingefors lyfter fram att integrationen av Saber var en av de främsta bidragsgivarna, ihop med framgångsrika spellanseringar. Därutöver har man noterat en ökad aktivitet till följd av coronaviruset.

Nyförvärvet Saber har presterat bättre än vad man trott. Integrationen beskrivs ha gått smidigt trots utmaningar relaterade till coronapandemin. Flera synergimöjligheter har redan identifierats och man ser Saber som en stark plattform för framtida förvärv.

Affärsområdet THQ Nordic gick även starkt, bland annat till följd av releasen av det nya Spongebob-spelet. Det framgår inte hur många exemplar som sålts, men försäljningen har varit bättre än väntat. Vad gäller det emotsedda spelet Biomutant har Wingefors ingen mer information att ge och formulerar sig defensivt, då det kan "orsaka en twitterstorm".

Vad gäller Coffee Stain har Steam-lanseringen Satisfactory gått väldigt starkt, och Wingefors avslöjar att försäljningsutvecklingen efter kvartalet har varit positiv.

Trots ökad digital försäljning förklarar Wingefors att den fysiska försäljningen är en viktig del av verksamheten.

"Jag tror att den kommer överleva för alltid - jag hoppas i alla fall det", säger Wingefors.

Under morgonen utannonserades hela åtta förvärv. Inför framtiden ser det väldigt lovande ut enligt Wingefors. 125 projekt ligger i pipelinen, vilket inte inkluderar dagens förvärv.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -