På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Draftkings
Penn National Gaming stiger kraftigt efter köprekommendation från Goldman Sachs (Finwire)

2020-08-13 15:50
Bettingjätten Penn National Gaming stiger inledningsvis 5,1 procent på den amerikanska börsen efter en köprekommendation från Goldman Sachs, rapporterar Seeking Alpha.

Det är främst till följd av sportboksverksamheten Barstool som en attraktiv uppsida erbjuds. Barstool Sports, som grundats av profilen Dave Portnoy (nu storägare i Penn), anses ha en lojal kundbas samt ses som duktiga på att skapa innehåll.

Därför ser Goldman Sachs framför sig en av de lägsta kundförvärvskostnaderna (UAC) i sportbettingindustrin för Penn, och möjlighet att ta marknadsandelar på den amerikanska spelmarknaden.

Den amerikanska spelmarknaden bedöms även ha ökat kraftigt till följd av restriktioner och beteendeförändringar bland konsumenter.

Även sektorkollegan Draftkings är upp strax under tre procent efter den positiva analysen från Goldman Sachs. Detta i likhet med de svenska spelbolagen.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Draftkings Inc - I dag

{point.key}

Penn National Gaming Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -