USA
BIDEN VÄLJER HARRIS SOM VICEPRESIDENTKANDIDAT - BLOOMBERG (Direkt)

2020-08-12 05:37

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Joe Biden valde på tisdagen Kamala Harris som sin vicepresidentkandidat. Det meddelade han på Twitter på tisdagskvällen.

Det rapporterar Bloomberg.

De två kandidaterna ska framträda tillsammans på en virtuell insamling på onsdagen och även på evenemang i Delaware den kommande veckan. Harris kommer att möta den nuvarande vicepresidenten Mike Pence i en debatt den 7 oktober.

Biden har baserat sitt val enligt sina åtta år som vicepresident till Barack Obama och har ofta sagt att han vill välja en kandidat som han är kompatibel och delar samma värderingar med, trots att hon kommer från en väldigt annorlunda bakgrund jämfört med hans, skriver Bloomberg.

Valet från Biden uppskattas från många håll, bland annat från Obama, men kritiseras däremot av andra.

USA-presidenten Donald Trump sade att han var "lite förvånad" att Biden valde Harris, där han främst riktar kritik angående hur hon utfrågade domaren i den Högsta domstolen, Brett Kavanaugh, angående påståenden om sexuellt tjänstefel.

Trumpkampanjen var snabba med att släppa en reklamkampanj riktad mot Harris endast några minuter efter att Biden hade gått ut med sitt val för sin vicepresidentkandidat.

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -