Seamless Distribution Systems
Seamless Distribution Systems i återförsäljaravtal i Rwanda om mikrokrediter (Finwire)

2020-08-12 10:58
Seamless Distribution Systems har tecknat ett återförsäljaravtal i Rwanda avseende mikrokrediter. Avtalet har tecknats med Rwandas ledande mobiloperatör och innebär att SDS tar en kreditavgift som delas med operatören.

Tjänsten beskrivs vara den första av sitt slag i Rwanda och förväntas bidra positivt till SDS:s återkommande intäkter från fjärde kvartalet i rad, uppges det i ett pressmeddelande.

SDS:s krediter innebär att bolaget lånar ut taltid, som förvärvats till rabatterat pris av operatören, till återförsäljare som sålt slut och inte kan fylla på med ny. Det görs mot en avgift och SDS bär alla kreditrisker och tillhörande kostnader för tjänsten.

"Social distansering har ökat behovet för digitalisering och vår mikrokredittjänst ökar tillgängligheten för återförsäljare att sälja oavbrutet utan att behöva transportera sig i onödan för att fylla på lagret av digitala produkter. För SDS ökar detta samarbete ytterligare vårt underlag för återkommande intäkter baserad på finansiella tjänster vilket är i linje med vår strategi," säger SDS vd Tommy Eriksson

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Seamless Distribution... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -