På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

NEW YORK
BREDA UPPGÅNGAR, TESLA STEG KRAFTIGT, S&P500 +1,4% (Direkt)

2020-08-12 22:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades uppåt på bred front under onsdagen. Att representanthusets talman Nancy Pelosi sade att Demokraterna och Trump-administrationen är långt ifrån varandra i diskussionerna om nya stimulanser tycktes inte rå på börshumöret.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex gått upp 1,1 procent till 27.977. S&P 500 adderade 1,4 procent till 3.380 vilket var strax under rekordnoteringen för det breda indexet. Teknikorienterade Nasdaq 100 noterades 2,6 procent högre vid 11.158.

Under tisdagen sjönk börserna över hela linjen.

Bland enskilda bolag handlades Tesla upp 13,1 procent. Efter tisdagens stängning meddelade elbilstillverkaren om en aktiesplit på 5:1. Samtidigt rapporterade branschmediet Automotive News Europe om en vikande försäljning i Europa under juli för bolaget.

Moderna Therapeutics har tecknat ett avtal med USA:s regering om 100 miljoner doser av bolagets coronavaccin mot en ersättning om 1,5 miljarder dollar. I avtalet ingår samtidigt en option på ytterligare 400 miljoner doser. Aktien noterades 0,9 procent högre.

Streamingbolaget Roku avancerade 0,4 procent. Deutsche Bank har inlett bevakning med en köprekommendation.

Detaljistkedjan Target togs upp på JP Morgans "analyst focus"-lista. Investmentbanken spår att den "starka" jämförbara försäljning under det första kvartalet kommer upprätthållas i nästkommande kvartalsrapport, enligt CNBC. Marknaden svarade med att handla upp aktien 2,2 procent.

Sämre gick det för kryssningsbolaget Carnival vars aktie tappade 4,1 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 0,67 procent.

Graf: S&P500-index, onsdagen den 12 augusti

image

Bildkälla: InfrontTesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -