På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Carl Icahn drog in miljardbelopp genom att blanka shoppingcenter (Finwire)

2020-08-12 13:06
Investerarprofilen Carl Icahn drog in miljardbelopp genom att blanka shoppingcenter under det första halvåret. Det rapporterar Business Insider.

Bettet, som kallas för "mall short" i bolagsdokument, initierades under andra halvan av förra året genom kreditswappar. Derivatprodukten liknar de som användes av vissa beryktade investerare under den amerikanska fastighetskraschen 2008.

Under det första halvåret drog Icahn in 1,3 miljarder dollar från dessa instrument. Även om den exakta storleken på positionen är okänd så har Icahn uttryckt att man har flera miljarder på kortsidan.

I den andra vågskålen framgår det att investeringen i biluthyrningsbolaget Hertz har varit katastrofal. Icahn har förlorat nästan två miljarder dollar, i ljuset av att bolaget ansökte om konkursskydd i maj.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -